Pagina de start a forumului Limba latina, Lingua Latina Forum Limba latina, Lingua Latina Forum
Un site cu tot ce tine de limba latina. Exista varianta forumului in limba latina (alegeti limba din Profil). Hoc forum versionem Latinam habet (elige linguam in Persona).

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Cum se mai studiaza in scoala limba latina?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Limba latina, Lingua Latina Forum -> Studierea limbii latine in scoala
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  

Cu ce intensitate as vrea sa se faca latina in scoala?
Nu vreau, ar fi bine sa se scoata de tot
0%
 0%  [ 0 ]
O ora pe saptamana - cateva lucruri generale
14%
 14%  [ 1 ]
Doua ore pe saptamana - sa pot cunoaste cat de cat bine gramatica si literatura latina
42%
 42%  [ 3 ]
Trei sau mai multe ore - as vrea sa fiu un bun cunoscator al limbii latine si al antichitatii romane
42%
 42%  [ 3 ]
Voturi totale : 7

Autor Mesaj
manu
Censor superior

Data inscrierii: 30/Dec/2006

MesajTrimis: Lun Iul 13, 2009 11:12 pm    Titlul subiectului: Cum se mai studiaza in scoala limba latina? Raspunde cu citat (quote)

Am deschis acest subiect pentru a putea discuta despre felul in care se mai studiaza in scoala (liceu si clasa a VIII-a) limba latina.
Eu am prins o vreme cand, la liceu uman fiind, aveam cate trei ore pe saptamana si teza.
A devenit pentru mine o pasiune datorita profesorului care nu numai ca era foarte cult, dar stia sa ne atraga atentia la ore si sa respectam aceasta materie asa cum se cuvine.
Nu stiu exact in prezent cat se mai face latina, dar sper ca macar in unele scoli se insista si sunt elevi interesati.
Am deschis in acest topic un sondaj despre studierea limbii latine in scoala.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Maskutza
Miles

Data inscrierii: 13/Mar/2010

MesajTrimis: Dum Mar 14, 2010 12:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din pacate nu este privita cu respectul cuvenit, asa cum a reusit profesorul dumneavoastra sa va educe...
Cel putin la mine in clasa, clasa de filologie, este "spinul din coasta", ce trebuie sa suferim ca sa meritam sa scapam de matematica, fizica, chimie... Crying or Very sad
Mie personal imi place extraordinar de mult, si as inlocui bucuroasa o ora de educatie fizica cu inca una de latina (dar eu n-am fost niciodata prea buna prietena cu sportul, asa ca s-ar putea sa fiu usor subiectiva. Laughing ) Dar am bifat varianta cu doua ore pe saptamana pentru ca, oricum, nu se poate cuprinde limba latina in cele 1 sau 2 ore pe care le facem la scoala, la una ne mai imbolnavim, mai chiulim, mai nu ne place... din punct de vedere al colectivului, doua ore de latina ar fi suficiente pentru pasionati (care oricum se dedica si in continuare studiului in particular), si nu chiar o corvoada pentru cei care chiar nu au niciun interes in a studia mai mult decat este necesar pentru a trece clasa.
Si, totusi, chiar si la singura ora pe saptamana pe care o avem noi [[in clasa a X-a, nu stiu cum o sa fie mai departe, am inteles ca e probabil sa putem alege latina ca optional]], dam teza si, cum-necum, facem fata. Laughing
florin_feel
Civis Romanus

Data inscrierii: 17/Feb/2009

MesajTrimis: Dum Mar 14, 2010 4:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

As vrea sa pun o intrebare domnului care detine site-ul: sunte absolvent de Filologie clasica?[/list]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
manu
Censor superior

Data inscrierii: 30/Dec/2006

MesajTrimis: Sam Apr 03, 2010 6:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt absolvent de Romana-Latina, deci nu de Filologie clasica. Latina a fost o pasiune.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Limba latina, Lingua Latina Forum -> Studierea limbii latine in scoala Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum