Pagina de start a forumului Limba latina, Lingua Latina Forum Limba latina, Lingua Latina Forum
Un site cu tot ce tine de limba latina. Exista varianta forumului in limba latina (alegeti limba din Profil). Hoc forum versionem Latinam habet (elige linguam in Persona).
 
 FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Traduceri 43-54

 
Acest forum este inchis, nu se pot scrie, crea, raspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Limba latina, Lingua Latina Forum -> Examenul de Bacalaureat 2007 la limba latina
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj

catalin


Quaestor


Data inscrierii: 01/Mai/2007
Mesaje: 25

MesajTrimis: Joi Mai 03, 2007 2:35 pm    Titlul subiectului: Traduceri 43-54 Raspunde cu citat (quote)

V43:Dupa ce a refacut podul pe care dusmanii il distrusesera zilele trecute,isi trece armata pe malul celalalt si se indreapta spre Lutrecia ,mergand de-a lungul fluviului.Isi aseaza tabara in fata taberei lui Lobienus.

V44:Afland aceasta de la iscoadele lor,galii parasesc asediul si pornesc spre Caesar cu toatye trupel.e .Sub arme erau 60000de oameni.Caesar ii instiinteaza pe ai sai si ii imbarbateaza la lupta.

V45:Dupa ce Diviciacus si-a terminat discursul ,toti cei care erau de fata ,cu ochii plini de lacrimi ,au inceput sa ceara ajutor de la Caesar.Acesta a observat ca numai seqvanii nu se manifestau la fel ca ceilalti si stateau tristi.

V46:Pintre acestia a fost si Ariovistus ,care a fugit cu o corabie mica pe care a gasit-o legata la tarm.Toti ceilalti au fost ajunsi din urma si macelariti de cavaleria noastra .Ariovistus avea doua sotii :una din neamul suebilor ,alta din Noricum.

V47:A` doua zi ,Caesar si-a schimbat trupele la o adunare si le-a mustrat pt nechibzuinta si inflacararea nemasurata a lor.La aceasta adunare ,in incheierea discursului ,si-a imbarbatat soldatii ,spunandu-le sa nu se descurajeze.

V48:Neamul suebilor este cel mai mare si mai razboinic dintre toti germanii .Se spune ca suebii au 100 de districte ,din care scot in fiecare an cate 1000 de oameni inarmati,pe care-i duc la razboaie in afara granitelor.

V49:Caesar care cunostea obiceiul gallilor,a plecat la armata mai repede decat obisnuia pt a nu se gasi in fata unui razboi mai greu.Incurajati,germanii isi intinsesera incursiunile mai departe si ajunsera in tara eburonilor si a condrusilor ,clientii treversilor.

V50:In acest timp ,britanii afla de la negustori despre planul lor;mai multe triburi din insula trimit soli la el si-i promit ca-i vor da ostatici si se vor supune puterii poporului roman.

V51:In aceeasi zi au venit la Caesar soli trimisi de dusmani sa ceara pace .Caesar le-a cerut un numar de ostatici de doua ori mai mare .A ridicat ancora putin timp dupa miezul noptii.

V52:Cand a aflat aceasta ,Caesar a trimis in ajutorul soldatilor sai toata cavaleria pe care o avea in tabara.In timpul acesta ,soldatii nostrii au tinut pipt dusmanilor ;au omorat multi dusmani ,pe cand ei n-au avut decat cativa raniti.

V53:In sfarsit timpul a devenit din nou prelnic si Caesar a porunci pedestrasilor si calaretilor sa se imbarce.Dar...Dumnorix ,impreuna cu cavaleria heduilor,paraseste tabara fara stirea lui Caesar si se indreapta spre patrie.

V54:Afland de planul dusmanilor ,Caesar si-a adus armata spre fluviul Tamesis,in tara lui Cassivellaunus,cand a juns acolo ,a observat ca pe malul celalalt al fluviului arau asezate numeroase trupe dusmane.

Cam atat postez astazi.......va rog sa ma ajutati si pe mine cu analiza textelor........!!!!!!!!!!! Sad
Tu Patry ma poti ajuta!!!!!!!!Asta numai daca vrei si tu.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

catalin


Quaestor


Data inscrierii: 01/Mai/2007
Mesaje: 25

MesajTrimis: Joi Mai 03, 2007 2:38 pm    Titlul subiectului: Atentionare Raspunde cu citat (quote)

Daca sunt gresite ,va rog sa ma corectati si sa-mi spuneti!!!!!!!
Va rog sa ma ajutati la analiza textelor de la 9 pana la 100.Stiu ca este foarte mult ceea ce cer...........!!!!!!Va rog frumos.!Sa aveti o zi superba! Cool Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

manu


Censor superior


Data inscrierii: 30/Dec/2006
Mesaje: 236
Locatie: Europa

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 2:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mesajul lui Catalin de mai sus era firesc sa fie postat in subiectul "Traduceri 43-54". Ar trebui ca de acum, cand nu e vorba de ceva nou, o alta discutie, ci doar o completare la una existenta, sa nu fie create atatea subiecte pentru ca e greu de urmarit apoi. Sa dati, ma refer la cei care nu stiu, click pe discutia in care se potriveste mesajul iar acolo sa fie folosita optiunea "Raspunde la subiect". Scuze Catalin, asta ti-o spuneam in primul rand tie, pentru ca subiectele nu raman in aceasta ordine, de exemplu acum, acesta care inainte era denumit "Salut" va fi primul pentru ca am raspuns eu, deci nu va mai fi langa cel in care ai postat variantele tale si nu se mai intelege la ce te referi cand ceri sa ti se spuna daca e sau nu corect. .
Mersi de intelegere si scuze de interventie.
_________________
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Videte bac.limbalatina.ro - Omnia de Bacalaureato!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj

catalin


Quaestor


Data inscrierii: 01/Mai/2007
Mesaje: 25

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 3:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu stiu daca am inteles! Deci,trebuie sa le scriu numai celor care imi cer traduceriule la variante,nu? Iti multumesc mult !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

manu


Censor superior


Data inscrierii: 30/Dec/2006
Mesaje: 236
Locatie: Europa

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 4:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Era vorba de acel mesaj in care intrebai folosindu-te de un subiect nou, daca sunt corecte variantele traduse de tine si postate in alt subiect. Nu era logic sa fie postata intrebarea in acelasi subiect?
_________________
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Videte bac.limbalatina.ro - Omnia de Bacalaureato!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj

Andreea Neagu


Censor


Data inscrierii: 30/Dec/2006
Mesaje: 9
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Mai 09, 2007 9:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am lipit eu cele 2 subiecte.


Numai bine,
Andreea
_________________
Andreea - Elena Neagu
Designer www.limbalatina.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Acest forum este inchis, nu se pot scrie, crea, raspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Limba latina, Lingua Latina Forum -> Examenul de Bacalaureat 2007 la limba latina Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum


Varianta in limba romana: Romanian phpBB online community