Logo site. Imaginea unei mâini care ţine un stilou şi textul www.limbalatina.ro

Ultimele actualizări, noutăţi pe site

În această secțiune sunt afișate noutățile despre site - ultimele modificării sau ce se mai pregătește (după cum veți observa, secțiunea este sub forma unui jurnal de modificări).


 • 19 august 2016: Toate paginile site-ului limbalatina.ro au fost integrate cu FaceBook. De acum, în partea de jos a conţinutului, apar butoane Like (Îmi place) şi Share (Distribuie).
 • 08 august 2016: Site-ul www.limbalatina.ro a fost reconstruit în totalitate în sistem PHP + MySQL, astfel totul fiind mult mai dinamic, posibilităţile fiind de acum infinite.
  La această reconstrucţie au lucrat pe parcursul a două luni Emanuel Boboiu şi Kriszti Kovacs.
 • 23 februarie 2013: A fost adăugat un nou chestionar pe prima pagină.
  De pe prima pagină a fost scoasă lista posturilor de radio, în loc a fost pus un link direct de descărcare a unui joc Vrei să fii milionar, creat de autorul acestui site, Emanuel Boboiu. Pagina jocului este la www.milionar.pontes.ro.
  Jocul are mai multe seturi cu întrebări, este în limba română și nu necesită conexiune la internet.
  Sunt seturi cu întrebări de cultură generală, literatură, sport, informatică, zoologie, capitalele lumii, biblie etc.
 • Octombrie 2012: Pentru dicționar a fost programat un sistem de generare automată de paradigme. Deocamdată sunt luate în calcul cu tot cu excepții substantivele de declinarea I și îI. Sistemul este programat în PHP de Emanuel Boboiu și se va dezvolta să cuprindă cât mai multe din părțile de vorbire ale limbii latine.
 • 09 septembrie 2010: A fost recompilat dicționarul Freelang Englez - Latin - Român, de acum este mai ușor de instalat. Dicționarul poate fi găsit în secțiunea Download.
 • 5 mai 2010: Îmbunătățiri la Dicționarul Latin - Român Online. De acum apar ultimele 30 de cuvinte introduse și data ultimei actualizări. Astfel, oricine poate semnala în timp real o eroare găsită la ultimele cuvinte inserate în baza de date.
  Au fost adăugate numele proprii până la litera F.
 • 26 noiembrie 2009: Un nou sondaj pe prima pagină a site-ului. Întrebarea este: "Studiați sau ați studiat limba latină?"
 • 11 iulie 2009: În secțiunea de istorie a apărut o listă a tuturor împăraților Imperiului Roman.
 • 10 iulie 2009: Un nou sondaj pe prima pagină. De acum, rezultatele sondajelor se actualizează în timp real.
 • 8 iulie 2009: Noi articole în secțiunea de Istorie. Un articol despre canalizarea Romei Antice și unul despre forumurile imperiale. În perioada următoare se vor mai adăuga și altele, toate având imagini, sursa fiind Enciclopedia Wikipedia.
 • 27 iunie 2009: A fost îmbunătățit Sistemul de Rezolvare a Grilelor de Bacalaureat. Acum apar statistici generale complexe: Cuantumul notelor în parte, Cuantum și medie per variantă, Cuantum și medie pe județe, Utilizatori per județ. Toate statisticile apar în partea stânga a paginilor, astfel fiind posibilă urmărirea numărului de teste rezolvate și a mediei generale personale în timp real.
 • 29 aprilie 2009: A fost lansat sistemul de rezolvare online a grilelor de Bacalaureat, subiectul II al variantelor propuse. Mergeti la adresa WWW.BAC.LIMBALATINA.RO și pregătiți-vă, antrenați-vă pentru examen sau cultură generală!
 • 01 aprilie 2009: A fost schimbată interfața dictionarului latin - român, de acum sunt afișate toate rezultatele găsite la introducerea a minim două caractere, iar afișarea lor se face pe mai multe pagini de câte 10 cuvinte. Pentru a putea fi găsiți termeni de câte un caracter, ca de exemplu prima literă a alfabetului, "a", trebuie introdusă căutarea cu o stelută/asterisc pentru a îndeplinii condiția minimului de două caractere; așadar, spre exemplificare, prepoziția e trebuie căutată introducând șirul "e*". Se lucrează intens la adăugarea numelor proprii, deocamdată au fost introduse în baza de date cele care încep cu (ab) și o mare parte din cele cu (ac), în total aproximativ 200 de termeni în ultimele două săptămâni.
 • 22 martie 2009: O nouă carte în Finis Africae...
 • 21 martie 2009: Noi cuvinte adăugate în dicționarul latin român. Dictionarul se dezvoltă pe zi ce trece, căutările se apropie de un milion într-un an și jumătate.

Modificari anterioare

Pagina curentă a fost creată luni, 08 august 2016, 11:00
Ultima actualizare: duminică, 11 decembrie 2016, 15:51
Începând cu 08.08.2016 pagina curentă a avut 6606 vizualizări, 0,08% din total, 2,53 pe zi
Întregul site a avut un total de 7867829 vizualizări, o medie de 3017,96 pe zi
Autor site: Emanuel Boboiu
Salt la începutul conținutului

Valid HTML 5    CSS valid!