Pagina de start a forumului Limba latina, Lingua Latina Forum Limba latina, Lingua Latina Forum
Un site cu tot ce tine de limba latina. Exista varianta forumului in limba latina (alegeti limba din Profil). Hoc forum versionem Latinam habet (elige linguam in Persona).
 
 FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Are cineva variantele 50-70?

 
Acest forum este inchis, nu se pot scrie, crea, raspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Limba latina, Lingua Latina Forum -> Examenul de Bacalaureat 2008 la limba latina
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj

bb0ana


Quaestor


Data inscrierii: 07/Mai/2008
Mesaje: 12

MesajTrimis: Sam Mai 24, 2008 4:38 pm    Titlul subiectului: Are cineva variantele 50-70? Raspunde cu citat (quote)

Confused
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

callypso89


Quaestor


Data inscrierii: 07/Mai/2008
Mesaje: 21
Locatie: Bacau

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2008 6:12 pm    Titlul subiectului: variantele 50 - 70 partea I Raspunde cu citat (quote)

V 50 - In aceeasi zi, soli trimisi de dusmani la Caesar au venit in legatura cu pacea. Caesar a dublat pentru acestia numarul de ostatici , pe care il poruncise inainte. El insusi cu putin timp dupa miezul noptii a ridicat ancora.

V 51 - Intre timp, sfatullui fiind cunoscut si spus Britanilor prin negustori, de la mai multe triburi vin soli la acesta, care au fagaduit ca ei sa se supuna puterii poporului roman.

V 52 - Caesar a aflat ca au fost trimise legiuni la germani de catre unele cetati. Germanii rataceau mai departe si ajunsesera la tinuturile eburonilor care sunt clientii treverilor.

V 53 - Caesar porunceste ca prima si a doua linie de lupta sa fie sub arme, iar cea de a treia sa intareasca tabara. A lasat doua legiuni si a adus inapoi in tabara principala restul de 4.

V 54 - In urmatoarea zi, Caesar, adunarea fiind convocata, prezinta nesocotinta si cupiditatea soldatilor. Avand loc aceasta adunare, si fiind convinsi soldatii, a scos legiunile din tabara.

V 55 - Printre acestia a fost Ariovistus, care , gasindo barca la mal, a fugit cu aceasta; ai nostri i-au ucis pe toti ceilalti. Doua au fost sotiile lui Ariovistus, una de natiune Sueba, cealalta de natiune Norica.

V 56 - Acest discurs fiind tinut de catre Divicius, toti cei care erau prezenti au inceput sa ceara ajutor cu mare planset de la Caesar. Caesar observa ca dintre toti, numai secvanii nu fac nimic din aceste lucruri.

V 57 - Galli, situatia fiind cunoscuta prin iscoade, abandoneaza asediul, se indreapta spre Caesar cu toate trupele. Acestea erau excadroane de aproximativ 60 000 de soldati. Caesar pe ai lui ii intareste in convingerea pentru a lupta.

V 58 - Fiind refacut podul, pe care dusmanii il distrusesera cu o zi inainte, trece armata si pe al doilea rau porneste o calatorie spre Lutetia. Dusmanii se fixeaza in fata taberei lui Labienus.

V 59 - Aceste treburi fiidn rapid rezolvate, el insusi pleaca sprea armata. Venetii si celelalte triburi, fiind cunoscuta venirea lui Caesar, stabilesc foarte bine acestea care tin de folosirea navelor.

V 60 - Labienus pleaca in Lutetia cu 4 legiuni. Aceasta este cetatea Parisilor care a fost situata pe insula fluviului Sena. Fiind cunoscuta sosirea lui de catre dusmani, s-au adunat mari trupe de la triburile vecine.

V 61 - Caesar, fiind primiti ostateci cei doi fii ai regelui Galba, toate armele fiind scoase din cetate, a primit suebii in supunere, si duce armata la belovaci. Copiii si femeile au cerut pace de la romani.

V 62 - Caesar, afectat de aceasta veste, se aratase ingaduitor fata de tribul heduilor fiindca, fara nici un cuvant de indoiala, scoate din tabara legiunile si toata cavaleria. Il lasa pe C. Fabius in tabara cu doua legiuni drept paza.

V 63 - Caesar a ajuns din acel loc la Gergovia, lupta de cavalerie fiind terminata in acea zi, fiind intrarile dificile, si-a pierdut nadejdea in privinta atatcului.

V 64 - Ariovistus, continuandu-si toate zilele in tabara cu armata, se intrece zilnic intr-o lupta ecvestra. Acesta era tipul luptei in care Germanii se antrenasera. Erau 6 000 de calareti.

V 65 - Repede aceia, fiind cunoscuta sosirea lui Caesar prin iscoade, au abandonat carele si bagajele lor in paduri mai dese, au asezat trupele in tr-un loc deschis. Caesar a poruncit sa i se aduca repede armele.

V 66 - Acest sat se numea Tigurinus : caci intreg teritoriul helvetilor este impartit in 4 sate. In acest sat, dupa ce a plecat de acasa, il ucise pe consulul L. Cassius si pusese armata lui sub stapanire.

V 67 - Plecand in liniste a ajuns in tabara dusmanilor dimineata. Aceia repede, fiind cunoscuta sosirea lui Caesar prin iscoade, au ascuns carele si bagajele lor in padurile mai dese, au asezat trupele intr-un loc deschis.

V 68 - S-a iscat un razboi neasteptat in Galia. Cauza acestuia era ca: Publius Crasus iernase la anzi. Acesta, fiindca proviziile din aceste locuri lipseau, a trimis la triburile vecine prefecti pentru aprovizionare.

V 69 - O parte a ostaticilor fiind predata deja, centurionii si putini soldati fiind trimisi inauntru care sa puna stapanire pe arme si pe cai, cavaleria dusmanilor s-a zarit de departe, care precedase in mars armata lui Vercingetorix.

V 70 - Aceste adunari fiind incepute, transporta provizii de pe ogoare in cetati, si aduna nave la Veneti. Cer trupe auxiliare din Britannia, care era situata in partea opusa a acelor regiuni.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj

bb0ana


Quaestor


Data inscrierii: 07/Mai/2008
Mesaje: 12

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 12:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mersi mult de tot Smile felul propozitiilor le stii cumva te rog? Embarassed
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Acest forum este inchis, nu se pot scrie, crea, raspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Limba latina, Lingua Latina Forum -> Examenul de Bacalaureat 2008 la limba latina Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum


Varianta in limba romana: Romanian phpBB online community