Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
diana.B Civis Romanus
Data inscrierii: 28/Oct/2007 Mesaje: 1
|
Trimis: Dum Oct 28, 2007 10:57 pm Titlul subiectului: De bello gallico....in limba romana? |
|
|
as dori sa stiu unde pot gasi de bello gallico, dar tradus in limba romana.
pe siteul limbalatina.ro se gaseste intr-adevar, dar in limba latina - pt mine este prea greu de citit |
|
Sus |
|
|
ionela Censor
Data inscrierii: 02/Iun/2007 Mesaje: 254 Locatie: Suceava
|
Trimis: Lun Oct 29, 2007 12:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Poți găsi cartea -C. Iulius Caesar-"Războiul Gallic * Războiul Civil", Editura Științifică, București. 1964, la bibliotecă. Pe net nu știu. E mai ușor dacă ai cartea. Poți să te verifici dacă traduci bine, urmărind textul în latină pe net și cel în română în carte. Încercă și așa. Te vei bucura când vei vedea că te descurci. Mai greu e la început până te obișnuiești cu limbajul de atunci și până îți intri în mână. Latina este ca matematica. Se cere mult exercițiu, dar roadele nu întârzie să apară. Succes! _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
|
constantinrachita Aedile
Data inscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 79 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 9:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intr-adevar o verificare dupa traducerea in limba romana este benefica si pt cel mai avizat traducator(de fapt asa se si realizeaza o traducere buna - consultand si celelalte traduceri in limbile moderne). Pacat ca "Despre razboiul galic" nu a mai fost reeditata. La Iasi, din cate stiu eu, exista un singur exemplar la Biblioteca Centrala, sectia Filosofie (ce legatura are cu filosofia? poate cu o filosofie practica ). |
|
Sus |
|
|
ionela Censor
|
Trimis: Lun Feb 04, 2008 1:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bine că este și așa, decât deloc! _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
|
ionela Censor
|
Trimis: Lun Feb 04, 2008 1:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
constantinrachita a scris: | Intr-adevar o verificare dupa traducerea in limba romana este benefica si pt cel mai avizat traducator(de fapt asa se si realizeaza o traducere buna - consultand si celelalte traduceri in limbile moderne). Pacat ca "Despre razboiul galic" nu a mai fost reeditata. La Iasi, din cate stiu eu, exista un singur exemplar la Biblioteca Centrala, sectia Filosofie (ce legatura are cu filosofia? poate cu o filosofie practica ). |
Propuneți unei edituri să reediteze. _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
|
constantinrachita Aedile
Data inscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 79 Locatie: Iasi
|
Trimis: Lun Feb 04, 2008 3:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am pile |
|
Sus |
|
|
ionela Censor
|
Trimis: Lun Feb 04, 2008 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nici în bazar?
Nu cred că e nevoie de pile. Intrați pe site-ul unei edituri, scrieți că sunteți prof. de lat. și propuneți. Încercați! În cel mai rău caz, primiți un refuz.
Merită de încercat! _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
|
mario Miles
Data inscrierii: 07/Mai/2009 Mesaje: 2 Locatie: abrud
|
Trimis: Lun Mai 11, 2009 6:48 pm Titlul subiectului: de bello gallico |
|
|
il am in franceza in pdf. cu putina franceza la activ devine limpede si textul in latina. la biblioteca din deva e sigur un exemplar( l-am imprumutat anul trecut). totul e sa ai idei _________________ semper leo |
|
Sus |
|
|
|