Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
ioshk Quaestor
Data inscrierii: 06/Mar/2008 Mesaje: 14
|
Trimis: Joi Mar 06, 2008 1:34 pm Titlul subiectului: facultatea de limba latina |
|
|
m-am inscris la facutlatea de limbi clasice (latina si greaca) in graz, austria si voi incepe abia de la toamna ca sa invat acum germana
nici aici n-au oamenii interes pt latina.
cine imi poate spune si mie etimologia termenului "eksistentia" din latina (sper ca l-am scris bine) |
|
Sus |
|
|
ionela Censor
Data inscrierii: 02/Iun/2007 Mesaje: 254 Locatie: Suceava
|
|
Sus |
|
|
ionela Censor
|
Trimis: Vin Mar 07, 2008 10:57 am Titlul subiectului: Re: facultatea de limba latina |
|
|
ioshk a scris: | m-am inscris la facutlatea de limbi clasice (latina si greaca) in graz, austria si voi incepe abia de la toamna ca sa invat acum germana
nici aici n-au oamenii interes pt latina.
|
Bravo! Tu îți plătești studiile? Mult succes în învățarea lb. germane.
Câte ore de latină se fac pe acolo? _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
|
ioshk Quaestor
|
Trimis: Vin Mar 07, 2008 8:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Danke pentru informatii.
dar tot nu sunt multumit. ma intereseaza sensul exact al lui "(s)istere" din "existere". Stiu ca "existere" a fost inventat de Toma d'Aquino si ma gandesc ca initial a avut un sens exact si diferit (cat de cat) de "a fi" (esse).
In romana si in toate dictionarele nu se face diferenta intre a fi si a exista, iar asta ma plictiseste.
|
|
Sus |
|
|
ioshk Quaestor
|
Trimis: Vin Mar 07, 2008 8:39 pm Titlul subiectului: Re: facultatea de limba latina |
|
|
[size=9]Bravo! Tu îți plătești studiile? Mult succes în învățarea lb. germane.
Câte ore de latină se fac pe acolo?[/quote][/size]
Da, mi le platesc eu (300 si ceva EU pe semestru).
Se fac cate 6 ore pe saptamana (dar aici orele sunt de doar 45 min ) |
|
Sus |
|
|
ionela Censor
|
Trimis: Lun Mar 10, 2008 1:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Stii, cred ca ar trebui sa ne mutam cu discutia la discutii libere. Este mult mai potrivit decat aici, la facultatea de latina. _________________ carpe diem
Ultima modificare efectuata de catre ionela la Lun Mar 10, 2008 5:15 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
manu Censor superior
Data inscrierii: 30/Dec/2006 Mesaje: 236 Locatie: Europa
|
|
Sus |
|
|
c.livia61 Miles
Data inscrierii: 05/Iun/2012 Mesaje: 2
|
Trimis: Mar Iun 05, 2012 9:35 am Titlul subiectului: |
|
|
As dori sa stiu ce poti face dupa ce termini aceasta facultate. _________________ Scala40gratis.com
Ultima modificare efectuata de catre c.livia61 la Vin Iun 08, 2012 1:52 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
manu Censor superior
Data inscrierii: 30/Dec/2006 Mesaje: 236 Locatie: Europa
|
Trimis: Mar Iun 05, 2012 11:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca e sa luam partea practica, cu latina poti fi in general profesor, doar ca sunt ore tot mai putine si e greu de strans o norma intreaga.
Limba latina poate fi studiata din placere, pentru a intelege mai bine unele aspecte lingvistice, pentru a patrunde mai adanc anumite sensuri lexicale si gramaticale... _________________ Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Videte bac.limbalatina.ro - Omnia de Bacalaureato! |
|
Sus |
|
|
|