Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
manu Censor superior
Data inscrierii: 30/Dec/2006 Mesaje: 236 Locatie: Europa
|
Trimis: Lun Iun 25, 2007 12:59 am Titlul subiectului: Notele de la bac la latina... |
|
|
Sper ca dupa bac veti mai scrie pe aici cam cat de greu a fost si ce note s-au luat...
Succes!!! _________________ Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Videte bac.limbalatina.ro - Omnia de Bacalaureato! |
|
Sus |
|
 |
copildrag Miles
Data inscrierii: 08/Iun/2007 Mesaje: 5
|
Trimis: Mar Iun 26, 2007 5:51 pm Titlul subiectului: poate ma poti ajuta |
|
|
Draga Manu nu stiu daca varianta 87 de bac. contine o greseala sau nu mai gandesc eu limpede . Zice asa : Caesar, quod hostes equitatu superiores esse intellegebat...
Daca ar fi sa impart in prop. Caesar...intellegebat este propozitie principala si, in mod logic ar urma o completiva infinitivala ceruta de intellegebat un verba sentiendi mai ales ca predicatul e la infinitiv superiores esse. Nu sunt lamurita ce cauta quod acela acolo. Daca ar fi completiva cu quod predicatul ar trebui sa fie la indicativ . Eu cred ca este o greseala si quod este in plus dar induce in eroare.
Care e parerea ta?
Cu multumiri |
|
Sus |
|
 |
Profa de Latina Miles
Data inscrierii: 19/Mai/2007 Mesaje: 4
|
Trimis: Mar Iun 26, 2007 7:57 pm Titlul subiectului: Lamuriri la varianta 87 |
|
|
Nu este nicio greseala. Quod intellegebat nu e prop. principala ci o sub. cauzala care este regenta pentru infinitivala cu pred. superiores esse. Prop. principala este :Caesar equites ab Germanis arcessit. Deci quod=conjunctie cu valoare cauzala |
|
Sus |
|
 |
copildrag Miles
Data inscrierii: 08/Iun/2007 Mesaje: 5
|
Trimis: Mar Iun 26, 2007 9:51 pm Titlul subiectului: multumesc |
|
|
Multumesc profa de latina. Acum imi dau seama ce greseala stupida am facut.Dar a fost in primul rand o greseala de traducere . Eu am tradus Cesar intelegea ca...in loc de Cesar, deoarece intelegea(isi dadea seama) ca...Oricum eu am considerat PP Caesar intellegebat nu quod intellegebat si nu reuseam sa-mi dau seama de valoarea lui quod ca si cum ar fi fost in plus.Acum totul s-a luminat.Multumesc mult. |
|
Sus |
|
 |
Lucumon Censor
Data inscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 59 Locatie: Suceava
|
Trimis: Mie Iul 04, 2007 12:19 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai succes de-acuma! Sa luati 10 la latina.  _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
 |
|