|
Limba latina, Lingua Latina Forum Un site cu tot ce tine de limba latina. Exista varianta forumului in limba latina (alegeti limba din Profil). Hoc forum versionem Latinam habet (elige linguam in Persona).
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Lucumon Censor
Data inscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 59 Locatie: Suceava
|
Trimis: Dum Mai 06, 2007 10:42 pm Titlul subiectului: diverse certamina |
|
|
In caz ca n-ati auzit, exista pe langa olimpiada de latina si diverse concursuri nationale si (mai ales) internationale axate pe cate un autor latin.
Dintre acestea, tara noastra poate participa la Certamen Ciceronianum Arpinas (desfasurat la Arpino, si pentru care se organizeaza in fiecare an preselectie in luna februarie la Bucuresti) si la Certamen Ovidianum Sulmonense. Ambele concursuri se tin in Italia, si de obicei tara noastra s-a descurcat destul de bine . _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
 |
Lucumon Censor
Data inscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 59 Locatie: Suceava
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 8:56 pm Titlul subiectului: certamen ovidianum ponticum |
|
|
apropo de certamina, stie cineva care este exact programa de la Certamen Ovidianum Ponticum de anul asta? eu am inteles ca e aceeasi cu cea de anul trecut, si anume:
la a ix-a metamorfoze icar (viii, 183-235), orfeu (X,1-63) si europa (II, 843-875)
la a x-a metamorf. narcis(iii, 413-493), midas (xi, 85-145), alcione (xi, 573-748)
la a xi-a metamorf. phaeton (ii, 31-234; 301-328), penteu (iii, 511-591; 692-733), niobe(vi, 165-217; 266-316), pitagora (xv, 60-110;153-185)
la a xii-a, amores (i-ii, dar nu stiu exact care versuri)
si la subiectul ii, la toate clasele, relatia cu imparatul, poezia exilului si spatiul tomitan (tomis versus romam)
multumesc ! _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
 |
shrekutza Quaestor
Data inscrierii: 12/Iun/2007 Mesaje: 10 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Iun 12, 2007 8:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
am fost la faza nationala a Certamen Ovidianum Ponticum si am inteles ca programa pentru anul viitor e aceasta:
Clasa a IX-a: Atlas, Arachne, metamorfozarea lui Romulus in Quirinus
Clasa a X-a: Pygmalion, Iason si Medeea, Procne, Tereus, Philomela
Clasa a XI-a: Heroides (Medeea catre Iason, Penelopa catre Ulise) si cartea intai din Pontice
Clasa a XII-a: alte Heroides si Tristia
Dupa cum prea bine vedeti, nu sunt batute in cuie. S-a discutat, s-a ajuns la o concluzie, dar nu s-a lucrat temeinic la programa. Probabil la faza nationala a Olimpiadei se vor afla mai multe detalii, cum ar fi trimiterile.
Cat despre clasa a IX-a si a X-a, la subiectul trei au in vedere:
teme generale in poezia exilului
Roma vs Tomis
relatia poetului cu imparatul
'carmen et error'
conceptia poetului despre poezie
functii ale poeziei
Din subiectele acelea de la punctul trei am eu deja rezolvate cateva intrucat au intrat si in programa de anul acesta. Daca este cineva interesat... _________________ Ego sum opus (mda, modestia e la moda=))) |
|
Sus |
|
 |
ionela Censor
Data inscrierii: 02/Iun/2007 Mesaje: 254 Locatie: Suceava
|
Trimis: Mar Mar 04, 2008 1:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru o mai bună informare:
În perioada 9-11 mai 2008 - "Certamen Ciceronianum Arpinas" ( barajul a avut loc în luna februarie), iar lotul României este format din 12 elevi, din clasele a XI-a și a XII-a. Merită să participați! O experiență unică! Pregatirea lotului se face în București, cu doi dintre cei mai buni profesori, Cezar Tabarcea și Theodor Georgescu .
http://www.certamenciceronianum.it/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
În perioada 17-19 aprilie 2008 - "Certamen Ovidianum Sulmonense" :
http://www.liceoclassicosulmona.it/certamen.htm _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
 |
ionela Censor
|
Trimis: Vin Mai 09, 2008 10:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mult succes lotului României! Parcă am văzut în fotografii și pe românașii noștri.
http://www.certamenciceronianum.it/ _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
 |
AndrianD Civis Romanus
Data inscrierii: 11/Mai/2008 Mesaje: 1
|
Trimis: Dum Mai 11, 2008 9:04 pm Titlul subiectului: rezultate |
|
|
Si pana la urma ce-au facut ai nostri la concursul din aprilie, Certamen Ovidianum Sulmonense? Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
ionela Censor
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|