Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
cameliastefania Civis Romanus
Data inscrierii: 22/Noi/2008 Mesaje: 1
|
Trimis: Mar Sep 29, 2009 10:45 am Titlul subiectului: clasicele fara viitor |
|
|
Daca dorit sa ramaneti in tara pentru a profesa, va indemn prieteneste se nu faceti limbi clasice. Faceti o combinatie, spre ex. latina-engleza, pentru ca altfel ajungeti muritori de foame. Orele de latina s-au diminuat drastic, iar greaca o puteti preda doar in cateva locuri din tara. E trist, dar asta e... |
|
Sus |
|
|
ifangela Aedile
Data inscrierii: 22/Mar/2007 Mesaje: 64
|
Trimis: Mar Dec 15, 2009 4:26 pm Titlul subiectului: limbile clasice pe cale de disparitie in Romania |
|
|
Din pacate, ai dreptate, pentru ca pe zi ce trece, pe an ce trece, limbile clasice sunt pe cale de disparitie. Acum 12 ani, la liceul in care predau, era o catedra de latina / 18 ore pe saptamana, acum...au ramas doar 6 ore! Trist, dar adevarat. |
|
Sus |
|
|
Deceneu32 Miles
Data inscrierii: 15/Ian/2011 Mesaje: 2 Locatie: Craiova
|
Trimis: Sam Ian 15, 2011 11:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am terminat istorie-latina,la Craiova.De zece ani predau la un liceu din judet.
Asa este,orele de latina s-au redus dramatic.Nu mai am decat la a opta,doua ore. |
|
Sus |
|
|
emilia Quaestor
Data inscrierii: 11/Iun/2012 Mesaje: 24
|
Trimis: Joi Aug 23, 2012 2:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este trist, dar adevarat. Si in strainatate, in ce domenii te poate ajuta limba latina? |
|
Sus |
|
|
Deceneu32 Miles
Data inscrierii: 15/Ian/2011 Mesaje: 2 Locatie: Craiova
|
Trimis: Lun Aug 27, 2012 10:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Seminarii teologice catolice |
|
Sus |
|
|
Fortunatus Quaestor
Data inscrierii: 07/Apr/2007 Mesaje: 21 Locatie: București, Romania, Europa
|
Trimis: Vin Aug 31, 2012 11:53 pm Titlul subiectului: Foveatur Lingua Latina |
|
|
Potrivit unor zvonuri credibile Sfântul Părinte și-a folosit vacanța de vară pentru a pregăti un motu proprio (un decret papal) care ordonă înființarea Academiei Pontificale a Latinității. Probabil că Sanctitatea Sa este îngrijorat că numărul celor care cunosc bine latina și au fluență în a o folosi a scăzut la câteva zeci în Cetatea Eternă. Actele Bisericii nu mai sunt inițial gândite și scrise de mult în Limba Bisericii, ci în limbi vernaculare (italiană de obicei) și apoi traduse în formă canonica, iar aceste traduceri durează tot mai mult din pricina insuficienței specialiștilor.
Motu Proprio "Foveatur Lingua Latina", care e extrem de probabil să fie publicat cât de curând în Buletinul Oficial (Acta Apostolicae Sedis) va ținti spre remedierea acestei situații fără precedent în ultimele secole. _________________ Christus Rex perpetuus |
|
Sus |
|
|
|